Hekwerken Tips & Inspiratie

Kiezen van de juiste afscheidingstijl en materiaal voor uw behoeften

Oct 04, 2023

bovenstuk van dubbelstaafmat hek

Hekwerken spelen een cruciale rol in onze buitenruimtes en bieden veiligheid, privacy en esthetische aantrekkingskracht. Maar met zoveel opties beschikbaar, kan het overweldigend zijn om de juiste afscheidingstijl en het juiste materiaal voor uw behoeften te kiezen. In deze blogpost zullen we enkele van de belangrijkste soorten hekwerken verkennen en de aspecten van elk hek benadrukken. Dit zal u helpen een geïnformeerde keuze te maken bij het kopen van een hekwerk voor uw eigendom.

Hekwerken zijn meestal gemaakt van de volgende materialen: staal, aluminium, hout, houtcomposiet en draad. Elk materiaal heeft zijn unieke eigenschappen, duurzaamheid en prijs.

Stalen hekwerken

Stalen hekwerken staan bekend om hun duurzaamheid en kracht. Ze zijn afgeleid van traditionele smeedijzeren hekwerken, die populair waren in de jaren 1700 en 1800. Vandaag de dag worden moderne stalen hekwerken in een grote verscheidenheid aan ontwerpen gemaakt en bieden ze een betaalbaardere oplossing dan smeedijzeren hekwerken. Een dubbelstaafmat hekwerk zoals Nylofor 2D is een uitstekend voorbeeld van een stalen hekwerkdat zowel beveiliging als esthetiek biedt, terwijl Decofor een voorbeeld is van een sierhekwerk dat een vleugje ontwerp aan uw tuin kan toevoegen.

Aluminium hekwerken

Aluminium hekwerken bieden een lichtgewicht alternatief voor stalen hekwerken. Ze zijn zeer goed bestand tegen roest, waardoor ze ideaal zijn voor kustgebieden waar zilte lucht staal omheiningen kan corroderen. Het is echter belangrijk op te merken dat aluminium hekwerken niet hetzelfde niveau van sterkte en duurzaamheid bieden als stalen hekwerken.

Houten hekwerken

Houten hekwerken hebben een tijdloze en klassieke uitstraling die een gevoel van warmte en charme opwekt. Witte hekwerken en gespleten rail hekwerken zijn veel voorkomende voorbeelden van houten afscheidingstijlen. Hoewel houten hekwerken een eenvoudige en rustieke uitstraling hebben, vereisen ze regelmatig onderhoud om hun uiterlijk te behouden en te beschermen tegen weersinvloeden.

Houtcomposiet hekwerken

Een moderner type hekwerk, houtcomposiet hekwerken bieden een duurzame hekwerkkeuze omdat ze meestal gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Privacy schuttingen zoals ons HoriZen Prime systeem, zijn goede voorbeelden van een milieuvriendelijk houtcomposiet hekwerk. In tegenstelling tot houten hekwerken zijn houtcomposiet hekwerken zeer onderhoudsarm omdat ze geen regelmatig schilderen of beitsen nodig hebben.

Draad hekwerken

Draad hekwerken, zoals ons Plasitor harmonicagaas op rol en onze Pantanet Light gaashekwerk op rol, zijn gemaakt van gegalvaniseerd staaldraad. Het grote voordeel van dit type hekwerk is hun diversiteit: ze kunnen verschillende doeleinden dienen, waaronder het beschermen van tuinen, het aangeven van eigendomsgrenzen en het veiligstellen van vee. Ze zijn relatief kosteneffectief en gemakkelijk te installeren. Het is echter belangrijk op te merken dat draad hekwerken mogelijk niet hetzelfde niveau van beveiliging en privacy bieden als andere soorten schutting.

Het kiezen van de juiste afscheidingstijl en materiaal omvat het overwegen van factoren zoals het doel van de schutting, de gewenste esthetiek, de onderhoudsvereisten en het budget. Met het brede scala aan hekwerken die door Betafence worden aangeboden, zult u zeker het juiste hekwerk voor uw behoeften vinden. Neem contact op met ons team van experts als u vragen heeft over uw hekwerk aankoop.