Hekwerken Tips & Inspiratie

Installatie- en onderhoudtips voor uw HoriZen privacy schutting

Nov 09, 2023

Installatie- en onderhoudtips voor uw HoriZen privacy schutting
Bent u op zoek naar een moderne, eenvoudig te installeren en nagenoeg onderhoudsvrije oplossing voor een privacy schutting ? Zoek dan niet verder : HoriZen Prime is de perfecte oplossing. Dit complete privacy omheiningssysteem biedt u de mogelijkheid om privé en gezellige buitenleefruimtes te creëren om te genieten van quality time met uw familie en vrienden. In deze blogpost zullen we enkele installatietips bespreken, en ook hoe u uw privacy schutting het beste kunt onderhouden om ervoor te zorgen dat deze jarenlang in topconditie blijft.

Installatietips van de experts
Om een succesvolle installatie te verzekeren en de doeltreffendheid van uw HoriZen Prime privacy schutting te waarborgen, raden onze experts de volgende tips aan:

• Gebruik een onderprofiel : een onderprofiel moet altijd worden geïnstalleerd om direct contact tussen de eerste paneelplaat en de grond te vermijden. Dit voorkomt dat het oppervlak nat zou blijven en dat er water in de paneelplaten zou sijpelen, wat na verloop van tijd vlekken kan veroorzaken en de paneelplaten zouden kromtrekken.
• Zorg voor ruimte boven het topprofiel : dicht de ruimte tussen het topprofiel en de bovenkant van de paal niet af met een stuk eindprofiel. Composiet paneelplaten bestaan uit natuurlijke vezels die uitzetten bij temperatuurschommelingen. Door ruimte vrij te laten boven het topprofiel zorgt u er dus oor dat het materiaal goed kan uitzetten.

Personaliseerbaar voor uw unieke stijl

Betafence begrijpt het belang van een persoonlijke stijl bij het ontwerp van uw buitenruimte. Met HoriZen Prime zijn er verschillende ontwerpmogelijkheden om een privacy schutting te creëren die past bij uw persoonlijke voorkeur. Mix en match verschillende kleuren, hoogtes en patronen om uw privacy schutting aan te passen en uw eigen ontwerp aan te vullen.

Als u van plan bent om decoratieve paneelplaten te gebruiken (“Classic” of “Modern” versie) als decoratief onderdeel van uw HoriZen Prime privacy schutting, raden wij u aan om deze in het bovenste derde deel van het paneel te monteren. Voor panelen met twee decoratieve paneelplaten, monteer deze als tweede plaat vanaf de bovenkant en als vierde plaat vanaf de bovenkant. Denk er altijd aan om ten minste één HoriZen Prime paneelplaat tussen de decoratieve paneelplaten te plaatsen voor structurele stabiliteit.

Voor meer gedetailleerde instructies over hoe u uw HoriZen Prime privacy schutting kunt installeren, bekijk hier onze informatieve videohandleiding.

Uw HoriZen Prime composiet omheining onderhouden
HoriZen Prime paneelplaten worden gekenmerkt door hun buitengewone duurzaamheid en kunnen de tand des tijds weerstaan. Maar zoals bij elke buitenconstructie kan er in de loop der jaren wat onderhoud nodig zijn. Hier zijn enkele deskundige tips over hoe u uw composiet panelen kunt onderhouden :

• Algemene reiniging: normale vervuiling kan gemakkelijk worden weggespoeld door regenwater en vereist geen actie. Als u vlekken moet verwijderen, gebruikt u gewoon lauw water met een reinigingsmiddel zonder oplosmiddelen. Werk altijd in dezelfde richting in de lengte van de panelen voor het beste resultaat.

• Schimmel-, vet- en olievlekken: huishoudelijke schoonmaakmiddelen kunnen schimmel-, vet- en olievlekken effectief verwijderen. Volg de instructies van de fabrikant en spoel na het reinigen grondig af met water, bij voorkeur met een waterstraal.
• Krassen op het oppervlak: als er krassen op het oppervlak van uw HoriZen Prime panelen komen, geen nood. Deze kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een schuurspons. Denk eraan de nerfrichting te volgen voor een naadloos resultaat.
• Geen jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig: in tegenstelling tot traditionele houten schuttingen heeft HoriZen Prime geen jaarlijkse onderhoudsbehandeling met olie nodig. Deze eigenschap bespaart u tijd en geld, zodat u meer kwaliteitstijd kunt doorbrengen in uw buitenruimte.

Met een privacy schutting creëert u een afgesloten en stijlvolle buitenruimte in uw tuin. Geniet van de voordelen van een modern design, eenvoudige installatie en vrijwel onderhoudsvrije producten. Begin vandaag nog met het inrichten van uw gedroomde buitenruimte met HoriZen Prime. Neem contact op met ons team voor meer informatie over de installatie of het onderhoud van uw privacy schutting.