Hekwerken Tips & Inspiratie

Het toevoegen van een tuinpoort aan uw buitenruimte

Nov 15, 2023

Het toevoegen van een tuinpoort aan uw buitenruimte

Een omheining rond uw tuin is een ideale manier om de veiligheid van uw huis en thuis te verhogen. Niet alleen houdt het ongewenste bezoekers zoals inbrekers buiten, maar het zorgt ook voor de veiligheid van kinderen en huisdieren door ervoor te zorgen dat ze niet kunnen weglopen. Bij het kiezen van een hek voor uw woning is een van de belangrijkste factoren die u moet overwegen of u een tuinpoort nodig hebt. Hier volgen een paar belangrijke aandachtspunten voordat u een poort voor uw huis koopt.

Soorten poorten

Er zijn twee belangrijke types poorten: loopdeurpoorten en inrijpoorten. Deze worden vaak samen geplaatst, maar kunnen ook apart worden toegepast als toegangsoplossingen. Als u geen toegang heeft tot uw eigendom met de auto - bijvoorbeeld als u geen oprit of garage heeft - is een loopdeurpoort een must om u omheining te voltooien en een veilige en beveiligde toegang te bieden. Als u echter wel toegang heeft voor een auto, is een inrijpoort een ideale oplossing. Een inrijpoort kan ook worden gebruikt door voetgangers, dus als u een poort installeert voor uw voertuig, heeft u misschien geen extra loopdeurpoort nodig. Bedenk hoe u en uw bezoekers toegang krijgen tot uw eigendom om de beste oplossing voor uw behoeften te kiezen. .

Draaipoorten versus schuifpoorten

Poorten zijn meestal verkrijgbaar in twee openingsmethoden: draaipoorten en schuifpoorten.
Deze poorten werken letterlijk zoals de naam al aangeeft: een draaipoort opent en sluit met behulp van scharnieren, terwijl een schuifpoort over een horizontale rail schuift of vrijdragend openschuift. Draaipoorten worden meestal gebruikt voor kleinere doorgangen, meer verkeer en als de ruimte het niet toelaat dat een schuifpoort volledig langs de omheining kan wordt geschoven. Om die reden worden draaipoorten doorgaans gebruikt voor residentieel en semi-commercieel gebruik. Schuifpoorten daarentegen worden meestal gebruikt voor bredere doorgangen. Schuifpoorten zijn daarom een geweldige optie voor industriële toepassingen.

Poortmaterialen

Het is belangrijk dat uw poort gemaakt is van sterk en duurzaam materiaal. Ook de coating is belangrijk. Om roestvorming en een verminderde functionaliteit te voorkomen, moet het materiaal en de bedekking bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Voor de esthetische uitstraling heeft u de mogelijkheid om een poort te kiezen die bij uw omheining past. Bij Betafence hebben we een ruim assortiment tuinpoorten die perfect passen bij ons assortiment omheiningen. Onze Egidia 2D tuinpoort is een perfecte oplossing als u een dubbelstaafmat hekwerk installeert, terwijl een Egidia M50 tuinpoort een ideale optie is als u gekozen hebt voor een omheining op rol zoals Pantanet Light. Als u een toegangspoort voor voertuigen nodig hebt, zijn onze Egidia-poorten ook verkrijgbaar als dubbele draaipoorten.

Ons HoriZen privacy hekwerk heeft een compatibele tuinpoort, en daarnaast bieden we ook ook loopdeur- en inrijpoorten voor ons decoratieve hekwerksysteem Decofor.

Poortinstallatie

Betafence-poorten zijn specifiek ontworpen voor eenvoudige installatie, maar een poort installeren kan nog steeds een tijdrovend proces zijn. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat u de perfecte locatie heeft gemarkeerd voordat u met de installatie begint. We hebben gedetailleerde en gemakkelijk te begrijpen installatievideo's gemaakt om u te helpen bij elke stap van het installatieproces.

Neem contact op met ons team als u vragen heeft over het kiezen van een tuinpoort of het installeren ervan.