Hekwerken Tips & Inspiratie

Hoe u uw hekwerk kunt inspecteren op zwakke plekken

Oct 18, 2023

gebroken houten hekwerk

Het kopen van een nieuw hekwerk voor uw eigendom kan een grote investering zijn. Daarom is het belangrijk om goed voor uw hekwerken te zorgen. Gelukkig weet u dat u bij het kopen van een hekwerk van Betafence een hoogwaardig product koopt met een lange levensduur. Er zijn echter een paar kleine dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw hekwerken in goede staat blijft. Volg onze checklist hieronder om te zien waar u op moet letten bij het verzorgen van uw hekwerken.

Corrosie

Hoewel alle Betafence hekwerkproducten deskundig gecoat zijn om corrosie te voorkomen, is het toch mogelijk onder bepaalde omstandigheden. Als bijvoorbeeld tijdens de installatie de coating op sommige delen beschadigd raakt, kunnen deze delen gevoelig zijn voor corrosie. Gelukkig kan een kleine hoeveelheid corrosie behandeld worden als het op tijd wordt opgemerkt. Een eenvoudige visuele inspectie van uw hekwerk zou u moeten waarschuwen voor mogelijke problemen.

Als u in een zeer corrosieve omgeving woont, zoals in de buurt van de kust, is het zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat u een hekwerk koopt met de juiste coating om corrosie te voorkomen. Kustgebieden zijn namelijk zwaarder voor hekwerkcoatings, dus u heeft mogelijk een product nodig met een niet-standaard coating. Als u niet zeker weet welk hekwerk de beste keuze is voor uw locatie, zal ons team u graag in de juiste richting wijzen.

Schade

Hoewel paneelhekwerken zoals dubbelstaafmat hekwerken zeer sterk zijn, kunnen ze nog steeds kwetsbaar zijn voor schade. Denk bijvoorbeeld aan een boom die tijdens een storm op het hekwerk valt, of een auto die per ongeluk tegen het hekwerk rijdt. Dergelijke ongevallen kunnen veel schade aanrichten aan een hekwerk - van gedeukte hekwerkpalen tot gebroken hekwerkpanelen. Het beste wat u kunt doen als uw hekwerk beschadigd is, is het beschadigde onderdeel vervangen. Alle elementen van het Betafence hekwerksysteem kunnen afzonderlijk worden gekocht op onze webshop, dus vervangingsonderdelen voor een beschadigd hekwerk kunnen gemakkelijk en kosteneffectief worden gekocht.

Losse hekwerkpalen

Losse hekwerkpalen vormen een potentieel ernstige bedreiging voor de stabiliteit van uw hekwerk. Als één of meer palen niet stevig verankerd zijn, kan een hekwerk omver worden geworpen. U kunt de stabiliteit van uw hekwerkpalen controleren door er eenvoudigweg aan te schudden met uw hand. Als de palen wiebelen of op enige manier instabiel lijken, moeten ze opnieuw worden vastgezet - hetzij op hun grondplaten, hetzij met nieuw cement in de grond.

Overgroei

Zoals hierboven besproken, kunnen bomen aanzienlijke schade aan een hekwerk veroorzaken. Overwoekerd groen op en rond het hekwerk kan ook kleine schade veroorzaken en de zichtbaarheid door het hekwerk verminderen. Controleer regelmatig uw hekwerklijn om er zeker van te zijn dat uw planten geen schade aanrichten aan uw hekwerk. Als dit het geval is, is het het beste om de overwoekerde planten te snoeien of ze op een andere plek in uw tuin te verplanten.

Als u vermoedt dat uw grenshekwerk aanzienlijke schade heeft geleden en reparatie nodig heeft, neem dan vandaag nog contact met ons op bij Betafence. Onze experts zullen u graag begeleiden bij de beste manier om uw hekwerk te repareren.